Zoeken
  • Dokter C

Waar kan ik me op Corona laten testen?

Bijgewerkt op: 26 aug. 2020

Testen, testen, testen. We hebben dit de afgelopen maanden heel veel gehoord. Test en gij zult weten! Maar waar kun je je nou laten testen? En hoeveel kost dat?


GGD


Je kan je via elke GGD in Nederland laten testen. Aan deze testen zijn geen kosten verbonden. De GGD probeert je zo snel mogelijk in te plannen en streeft er naar om je binnen 48 uur op de hoogte te brengen van de uitslag. Je kunt je bij via de GGD laten testen als je milde klachten hebt die passen bij corona. Bij de test wordt er gekeken of je nú een actieve besmetting hebt.


Je kunt bellen met 0800-1202 om een afspraak voor een corona-test bij jou in de buurt in te plannen. Je kan hem ook zelf digitaal inplannen op coronatest.nl.


Je huisarts


Als je klachten blijft houden die bij een infectie met corona passen, kun je met je huisarts overleggen of het nut heeft om je te laten testen op antistoffen. Houd er wel rekening mee dat je zelfs bij een negatieve uitslag toch corona doorgemaakt kan hebben. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je de antistoffen ook weer snel 'kwijt' kan zijn. Het onderzoek is 'gratis': de overheid vergoedt de kosten van de test.


One Day Clinic


Via One Day Clinic kun je je laten testen op antistoffen voor corona. Als je graag wil weten of je corona gehad hebt en je om een of andere reden niet bij je huisarts terecht kan, dan kan het hier. Het onderzoek bestaat uit een bloedafname en een artsen-consult.


Je kan je pas drie weken na de eerste corona-klachten heb gekregen, laten testen. Eerder heeft geen zin: de antistoffen zijn dan nog niet in het bloed aantoonbaar. Een consult met een test op antistoffen kost 100 euro. One Day Clinic heeft meerdere vestigingen in Nederland. Je kan terecht in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Amstelveen en Nijmegen. Je kan online je afspraak inplannen. Of even bellen op 085 070 34 83. Groot voordeel is dat je bij One Day Clinic 's avonds en in het weekend terecht kan.Het Huisartsenlab


Het Huisartsenlab biedt in samenwerking met Corendon corona-testen aan. Voor sommige reizen zijn deze noodzakelijk. In deze gevallen betaalt Corendon de test. Ga je niet op reis en wil je toch een test? Dat kan!


Je kan kiezen om je te laten testen op een actieve of een doorgemaakte besmetting. Ook kun je een verklaring krijgen waarop staat wat je uitslag is.


Het Huisartsenlab vraagt 89.50 voor de PCR-rest op corona (actieve besmetting) en 39.50 voor een antistoffen-test (doorgemaakte besmetting). Voor een verklaring met je test-uitslag betaal je een toeslag van 10 euro.


Vaccinatie op Reis


Bij Vaccinatie op Reis kun je je - net als de Stadskliniek - op een actieve en een doorgemaakte corona infectie laten testen. De kliniek rekent voor beide testen dezelfde prijs: 139 euro. Je kan ook beiden testen tegelijk laten afnemen. Dan kost het 'slechts' 179 euro.


Pluspunt van Vaccinatie op Reis is dat ze verspreid over het land zitten en niet alleen vestigingen hebben in de randstad. Zo kun je ook in Alkmaar, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Enschede, Breda, Groningen en Zwolle terecht.


Ease Travel Clinic


Ease Travel Clinic biedt drie verschillende soorten testen aan op corona. Naast een test op actieve besmetting en de test op doorgemaakte besmetting, biedt de kliniek een sneltest op corona aan. Deze test kan het corona-virus in een druppel bloed aantonen, maar is wel minder betrouwbaar dan de 'standaard' test (PCR).


De sneltest is het goedkoopst van allemaal en kost 56 euro. De meer betrouwbare test op actieve besmetting kost 149.50 euro. Wil je weten of je corona doorgemaakt hebt? De antistoffen-test kost 75 euro.


Ease Travel Clinic heeft meerdere vestigingen in het zuiden van het land: Heerlen, Sittard, Venlo en Maastricht.


Lotgenoten Groep


Heb je of denk je corona doorgemaakt te hebben en zoek je contact met lotgenoten? Kijk dan op deze actieve facebook groep van 'Corona-patiënten met langdurige klachten'.Kun je deze blogpost waarderen? Ik ben vrij lang bezig geweest om hem te maken. Donaties aan huize Fruitbox zijn altijd welkom. De ING zal u dankbaar zijn.
315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven